Ekonomi

Sakarya’ya büyük katma değer… Hedef 10 bin ton kuru meyve

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarımsal kalkınma ataklarına devam ediyor. Tıbbi aromatik bitkiler, kenevir, domates, çilek, mantar, çikolata ve daha birçok alanda üretim tesislerini faaliyete geçiren Büyükşehir, son olarak Meyve-Sebze Kurutma Tesisini hayata geçirdi.

Sakarya Ticaret Odası bünyesinde 300 metrekare alana kurulan kurutma tesisi ilk çalışmalarını verdi. Tesisteki ilk kurutmaya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Şanlı da katıldı.

Tam kapasiteyle yılda 10 bin ton kurutulmuş meyve sebze üretileceğini belirten Lider Ulu, “Kurutma üreticilerinden temin ettiğimiz erik, üzüm, hurma, patlıcan, elma, ayva gibi meyve ve sebzelere katma değer katıyoruz. 300 metrekarelik belediye tesisinde günlük 3 bin 500 kilogram kapasiteli fırınlar bulunuyor. Büyükşehir’in yardımıyla Sera Mükemmeliyet Merkezi ve Pamukova Çilek Üretim Merkezi’nde üretilen domates ve çilekleri kurutup satışa hazır hale getiriyoruz. Yakın gelecekte Sera A.Ş. işbirliğiyle ürünlerimize aromatik kurutulmuş bitki ve sebze unlarını da ekleyeceğiz.

Üreticiden temin edilen meyve ve sebzelerin kurutma işlemlerini anlatan Lider Büyük, “Bildiğiniz gibi meyvenin çok olduğu hasat zamanlarında meyve fiyatları düşüyor. Biz de bu noktada devreye girip çiftçimizden kaliteli mahsul alıyoruz. Teslim alma, yıkama, seçme-ayıklama, dilimleme, fırınlama ve paketleme, değer katma ve ucuz bir şekilde satışa hazır hale getirme süreçlerini gerçekleştiriyoruz.

Yerel üreticinin desteklendiği bu topraklarda yaşayan vatandaşlara bu toprakların mahsulünü ulaştırmak amacıyla BELPAŞ’ın satış noktalarında (yöresel ürünler satış merkezleri, kabak evi, çikolata evi) paketlenmiş olarak vatandaşlarla buluşacak. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu